Läbiotsimise toimusid FBK staapides ja selle regionaalosakondade töötajate kodudes. Konfiskeeriti dokumente ja uurimise seisukohalt tähendust omavaid esemeid. Mõned töötajad kutsuti ülekuulamisele, vahendab RBK.

Lisaks sellele arestis kohus Venemaa Uurimiskomitee taotlusel FBK kontod krediidiorganisatsioonides. Uurimiskomitee kinnitab, et raha nendele kontodele saabus välismaa allikatest. Just see oli uurimiskomitee väitel aluseks FBK kandmisele välisagentide nimekirja.

Esimesena teatasid läbiotsimistest FBK töötajad ise. Organisatsiooni direktori Ivan Ždanovi sõnul algasid uurimistoimingud täna hommikul enam kui kümnes linnas fondi regionaalstaapide endiste ja praeguste töötajate ja vabatahtlike juures.

Juttu oli Voronežist, Jekaterinburgist, Novosibirskist, Samarast, Tšeljabinskist, Ufast ja Jaroslavlist.

Hiljem teatas Ždanov Twitteris läbiotsimisest FBK kontoris Moskvas. Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõši sõnul üks fondi töötaja vahistati ja FBK-sse paigaldatud valvekaamerad lülitati välja.

Rahapesujuurdlus FBK kohta algatati augusti alguses. Uurijate väitel legaliseerisid fondile lähedased inimesed ja ka organisatsiooni töötajad aastatel 2016-2018 FBK kontode kaudu umbes miljard rubla (14 miljonit eurot), mis oli saadud kuritegelikul teel. Uurimiskomitee väitel sai FBK selle raha nii Venemaa kui ka välisvaluutas kindlaks tegemata isikutelt. Uurimist hakkas juhtima vanemuurija Aleksandr Lavrov.

Oktoobri algul kuulutas Venemaa justiitsministeerium FBK välisagendiks. Ministeerium kinnitas, et fond on saanud ühe rahaülekande USA-st ja kaks Hispaaniast, kokku summas üle 140 000 rubla (umbes 2000 eurot). Ždanov kinnitas, et FBK saab raha ainult venemaalastelt ja nõudis justiitsministeeriumilt tõendite esitamist selle kohta, et FBK on saanud kopikagi välismaa raha.