Nagu ette nähtud koosneb Vene-Soome piir piiritsoonist (5-30 kilomeetrit), kus tohivad viibida ainult kohalikud elanikud, teistelt nõutakse läbipääsuluba, ning insener-tehniliste rajatiste tsoonist (2-3 kilomeetrit), kirjutab Navalnõi.

Insener-tehniliste rajatiste tsoon on see, mida näidatakse Vene filmides piirivalvurite kohta. Nõrga vooluga tara (hakkab tööle puudutamisel), kontrollriba jne.

Selles tsoonis viibimine on keelatud. Sinna sisenemine on ebaseaduslik riigipiiri ületamise katse ning garanteerib kriminaaljuurdluse, märgib Navalnõi.

Edasi toob Navalnõi ära Google Mapsi fotod, mille järgi on tõesti näha, et keelutsoonis järve kaldal on daatša.

Seadus ütleb selle tsooni kohta nii: „Vastavalt Vene Föderatsiooni maakoodeksi paragrahvi 27 punkti 4 alampunktile 10 on maatükid, millel asuvad föderaalomanduses asuvad Vene Föderatsiooni riigipiiri kaitse ja valvamise huvides püstitatud insener-tehnilised rajatised, side- ja kommunikatsiooniliinid, käibelt kõrvaldatud.“

Registrist uuris Navalnõi aga välja, et kõnealusel maal asub füüsilise isiku Nikolai Leonidovitš Koziki suvila.

Guugeldades selgub, et see Kozik on FSB kindralpolkovnik, Vene Föderatsiooni föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) piirivalveteenistuse ülema asetäitja, kes vastutab just nimelt riigipiiri valvamise eest.

„Päriselt otse nagu nõukogude anekdoodist,“ märgib Navalnõi. „Tüüp erastas tüki riigipiiri.“