Navalnõi sõnul omandas firma Transfingrup, mida kontrollib fond Blagosostojanije, 2013. aastal 12 hotelli, mille ehitas Andrei Jakunini off shore-firma. Navalnõi korruptsioonivastase võitluse fond selgitas välja, et ehituspartnerina esines keegi Sergei Orlov, kes kuulus kuni 2013. aastani fondi Blagosostojanije direktorite nõukokku. Hotellide ehitusega tegelnud Küprose off shore-firma direktor on Navalnõi andmetel Sergei Baškov. Tema nimele on aga opositsionääri väitel kirjutatud ka off shore-firma, mille alla kuulub Jakunini suvila Akulininos, vahendab Lenta.ru.

Fond Blagosostojanije, mis Navalnõi sõnul hotelliketi lõpuks omale sai, on loodud RŽD töötajatele pensioni kogumiseks. Venemaa Raudteed on üks fondi asutajatest. 2013. aasta 1. juuli seisuga oli fondil 95 miljardit rubla (2,2 miljardit eurot). Selle hulka ei kuulu mitte ainult RŽD töötajate raha, vaid ka teiste firmade, sealhulgas Uralvagonzavodi oma.

Off shore-skeemi, mille kaudu Vladimir Jakunini perekond Navalnõi väitel kinnisvara haldab, avaldas ta juulis. Navalnõi avaldatud materjalides oli juttu sellest, et Andrei Jakunin ehitas off shore-firmade kaudu Venemaale hotelliketi RŽD-lt ostetud maadele.

RŽD-st teatati 2012. aastal, et mingeid ärisidemeid Andrei Jakunini ja riikliku monopoli vahel ei ole. Jakunin ise kinnitas, et kõik süüdistused on alusetud.

Juuni alguses teatas Navalnõi, et korruptsioonivastane fond avastas, et Jakuninil on loss ebaausal teel kogutud varandusega, mis asub Akulininos. Navalnõi andmetel ei oleks RŽD juht suutnud ehitada sellist häärberit tema sissetuleku taseme juures. Sellega seoses pöördus Navalnõi õiguskaitseorganite poole.