Kirjanik, dissident, Natsionaalbolševike (kõnekeeles natsbollid) esimees ja liikumise Teine Venemaa liidreid Eduard Limonov avalikustas oma valimiseelse programmi oma erakonna koduleheküljel nazbol.ru, teatab infoagentuur Interfax.

Limonov avaldas oma programmis rea rahvuslikke projekte, mida ta võimule saades täide tahab viia. Nende seas on näiteks Venemaa Föderatsiooni pealinna üleviimine Moskvast Lõuna-Siberisse, nafta-gaasitööstuse riigistamine, kättesaadavate hindadega elupindade ehitus ja agraarsektori stimuleerimine.

Lisaks lubas natsbollide liider külmutada peamiste toiduainete hinnad, vabastada vähekindlustatud pered korterimaksetest, keelata kapitali väljaveo välismaale ning teostada „totaalne“ eliidi vahetus. Limonov teatas, et kavatseb veel kaotada sõjaväekohustuse, alandada valimisõigust 16. eluaastani ja viia sisse emapalga.

Üleilmse majanduskriisi tingimustes, mis on Venemaad kõvasti räsinud, tahab Limonov oma kriisivastase programmiga loobuda 2014. aastal Sotšis toimuvate XXII taliolümpiamängude korraldamisest. Samas lubaks ta pärast kriisi seljatamist viia olümpiamängud läbi Siberis.

Tasub märkida, et Eduard Limonov levitas ka 2008. aasta presidendivalimiste eel oma toetajatega enda presidendiprogrammi ja seisukohti, kuigi ise toona valimistest osa ei võtnud. Ka siis rääkis natsbollide juht vajadusest viia Venemaa pealinn üle Lõuna-Siberisse ning pakkudes selleks muuhulgas välja Omski linna.

Limonov teatas kavatsusest osaleda Venemaa presidendivalimistel 2. märtsil 2009, 11. märtsil teatas ta oma kavatsusest ka Venemaa keskvalimiskomisjoni. Vastuseks sellele soovitas komisjon natsionaalbolševikule mitte kiirustada ja oodata ära seadusega kindlaks määratud kandidatuuride esitamise aeg.