"NATO tunnistab tsiviilohvreid Tripoli rünnakus," seisis alliansi avalduses rünnaku kohta, mille peamiseks sihtmärgiks oli Liibüa armee raketibaas, vahendas BNS.

"Ilmneb, et üks relvadest ei tabanud soovitud sihtmärki," märkis NATO ja tõdes, et tõenäoliselt oli tegemist rikkega relvasüsteemis.

"NATO kahetseb süütute tsiviilelanike hukkumist," ütles alliansi Liibüa-missiooni komandör kindralleitnant Charles Bouchard.

Liibüa ametnikud näitasid ajakirjanikele päeval viit surnukeha, kelle seas oli ka kaks väikelast. Kokku oli nende sõnul üheksa hukkunut.

Rahvusvahelised ajakirjanikud viidi pühapäeva öösel kell 1 Al-Arada piirkonda, kus nad nägid päästjaid ja kõrvalseisjaid otsimas kahekordse hoone rusude vahelt võimalikke ellujääjaid.

Uudisteagentuuri AFP korrespondent nägi kahe surnukeha väljatoomist rusude alt.

Ajakirjanikele näidati hiljem Tripoli haiglas naise ja kahe väikelapse surnukeha, kes ametnike sõnul olid sama perekonna liikmed ja hukkusid rünnaku käigus.

Valitsuse pressiesindaja Moussa Ibrahim märkis, et plahvatuses sai surma ka neli möödakõndijat. Plahvatuses sai vigastada kokku 18 inimest.