Tippkohtumine keskendub transatlantilisele ühtsusele, õiglasele koormajagamisele, NATO heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamisele ning NATO ja EL-i koostööle.

Samuti on päevakorras liitlaste kohtumine Gruusia ja Ukraina riigipeadega ning NATO juhitud Afganistani väljaõppe- ja nõustamismissiooni formaadi kohtumine. Makedooniale saab üle kutse ühinemisläbirääkimiste alustamiseks.

„Brüsseli tippkohtumine toob taas kokku 29 riigipead ja valitsusjuhti, et arutada, kuidas transatlantiline allianss püsiks edaspidigi oma ülesannete kõrgusel. Loodetavasti tehakse kohtumisel mitmeid otsuseid, mis tugevdavad Eesti ja kõigi meie liitlaste julgeolekut,“ ütles peaminister Ratas.

„Eesti ootus on, et tippkohtumisel suurendatakse kõrges valmiduses olevate liitlasvägede hulka ja edendatakse NATO suutlikkust liigutada lisavägesid kiiresti nii Euroopas kui ka üle Atlandi ookeani.

Need otsused aitavad NATO-l ning liitlasriikidel kriisiolukorras kiiremini tegutseda, et tagada juba piirkonnas olevatele vägedele vajaminev toetus," sõnas peaminister Ratas.

Kaitseminister Luik allkirjastab tippkohtumise raames Taani, Läti ja Eesti kokkuleppe NATO mitmerahvuselise Põhjadiviisi loomiseks ja raamlepingu maatäpsuslaskemoona hankimiseks.