Gruusia televisioon teatas eile õhtul viitega Appathurai avaldusele, et NATO toetab Vene rahuvalvevägede väljaviimist Gruusia-Abhaasia konflikti piirkonnast, teatab infoagentuur ITAR-TASS. „Ma tahan rõhutada, et see teade on täiesti ekslik. Ma pole midagi taolist rääkinud ja mitte midagi taolist pole räägitud ka NATO nõukogul,” teatas alliansi ametlik esindaja Appathurai.

Appathurai sõnul tõstatas Gruusia esindaja eilsel NATO nõukogu istungil tõepoolest Vene rahuvalvajaid puudutava küsimuse. Kuid ükski NATO riikidest ei teinud avaldust nende vägede konfliktipiirkonnast väljaviimise või teiste jõududega asendamise kohta, selgitas Appathurai.

Ametlik NATO esindaja selgitas, et istungil rida liikmesmaid kordas vaid enne kõlanud kartust, et Venemaa tegevus Lõuna-Osseetia ja Abhaasia suhtes võib jätta negatiivse jälje olukorrale kogu regioonis.

Appathurai märkis veel, et mingeid muid avaldusi nõukogu istungil ei tehtud. Ta lisas, et Gruusia meedia poolt levitatud materjal on „hirmus, jubedaim informatsiooni moonutamine, millega tal on tulnud kokku puutuda”.