Samuti kuulasid sõdurid lisaks Ljiljana Zelen Karadžićile üle ka teisi endise Bosnia serblaste juhi sugulasi nende võimalike suhete pärast tagaotsitava kindralpolkovniku Ratko Mladićiga, teatab infoagentuur AFP.

NATO esindaja informatsiooni kohaselt kestis läbiotsimine Ljiljana Pale linnas, ligi 20 kilomeetri kaugusel Sarajevost idas asuvas majas mitmeid tunde. Operatsioon oli tema sõnul „väga tulemusrikas“.

Ta lisas, et mõlema Haagi endise Jugoslaavia tribunali kohtualuse ebaseaduslikud sidemed on olulised protsessi kulgemisele ning Karadžići perekonnaliikmete ütlused võivad kaasa aidata endise Bosnia serblaste armee juhi Mladići tabamisele.

Ljiljana Karadžić ütles ajakirjanikele, et tal pole kindralpolkovnikuga mingeid suhteid, samuti ei saa ta kuidagi oma Hollandi eeluurimisvanglas istuvat abikaasat aidata.

Radovan Karadžići advokaadi sõnul oli läbiotsimise operatsioon mõeldud kaitsealusele ja tema kaitsjatele surve avaldamiseks enne kohtuprotsessi algust.

Kindralpolkovnik Ratko Mladić on kuulutatud aastatel 1992 kuni 1995 toimunud sõdade ajal horvaatide ja Bosnia moslemite genotsiidi, inimsusevastaste ning sõjakuritegude pärast tagaotsitavaks.

Enim on kõmu tekitanud tema juhitud Sarajevo blokaad, mille ajal tapeti 10 000 linna elanikku ja Srebrenica enklaavi massimõrv.

Karadžić, kellele allus Mladić, tabati pärast 13 aastast maapaos olemist juulis 2008 Belgradist ning anti Haagi tribunalile välja. Talle on esitatud sarnased süüdistused.