“Isiklikult mina leian, et NATO-l on liiga palju baase, nende hulka tuleb üldse kärpida, sest ühe baasi ülalpidamine on üsna kulukas, aga meie sooviksime raha kokku hoida,” ütles Jones agentuuri Interfax küsimustele vastates.

“Mida vähem neid on, seda parem,” lisas kindral. Tema sõnul ei soodusta “rasketehnika rohkus maksimaalselt kiiret reageerimist uutele väljakutsetele ja ohtudele, seevastu ekspeditsiooniväed vastavad rünnakule operatiivselt, annavad suurema efekti”.

“Olen veendunud, et niisuguste võimsate baaside, nagu NATO-l on senini Saksamaal, järele on vajadus kadunud,” täheldas kindral. “See on külma sõja jäänuk”.

Tema kinnitusel ei kavatse NATO paigutada baase ei Balti riikidesse ega Gruusiasse. “Mis puudutab Gruusiat, siis me lihtsalt aitame selle riigi armeed tugevdada, õpetame gruusia poisse välja,” seletas Jones.

Ta toonitas taas, et “Põhja-Atlandi allianss pole selline riikide ühendus, mis oleks võtnud sihiks tegutseda Venemaa vastu”. “Maailm vajab, vastupidi, hoopis tugevat, igas mõttes suurt potentsiaali omavat Venemaad,” kinnitas kindral.

Vastates küsimusele, kas tema meelest on veel aktuaalne NATO uute liikmesriikide, eeskätt Baltimaade liitumine tavarelvastuse piiramise lepingu adapteeritud variandiga, ütles Jones: “See on puhtpoliitiline küsimus.”