Naši komissarid kavatsevad kanda peakatteid kirjadega „Rossija”, „Latvija”, „Estonija” ja „Gruzija”, näidates nii, et Venemaal, erinevalt Lätist, võib ringi jalutada ükskõik millise riigi sümboolikaga mütsidega, vahendab Läti Delfi.

Naši nõuab Läti võimudelt ja isiklikult justiitsminister Mareks Segliņšilt, kes on tunnistanud, et Läti poliitika venekeelse elanikkonna suhtes on ekslik, tõendeid valmisolekust muuta seda poliitikat.

„Läti võimud on kohustatud andma garantii, et kõigile meie kaaskodanikele ja mõttekaaslastele tagatakse õiguslik toetus ja kaitse ning kallaletungi ennast uuritakse, süüdlased leitakse üles ja mõistetakse süüdi,” on öeldud Naši ametlikus avalduses.

„Me tahame Läti võimudelt nõuda venekeelse elanikkonna kaitsmist agressiivsete natsionalistide eest. Täna on selle Balti riigi iga kodaniku elu ohus — igaüks võib sattuda rünnaku ohvriks vaid seetõttu, et kannab eset, millele on kirjutatud „Rossija”. Seetõttu kannavad meie komissarid täna Läti, Gruusia ja Eesti sümboolikaga mütse ja kõnnivad avalikult nendega ringi. Me oleme kindlad, et kui me tahame kanda meie riigi nimetusega mütse mõnes ülalmainitud riigis, juhtub meiega kiiresti sama, mis juhtus Anatoli Babanoviga Lätis,” ütles Naši juht Nikita Borovikov.