Infoagentuuri RIA Novosti teatel võtab protestiaktsioonist osa ka Venemaa kasakate ühenduste esindajad. Kokku võtab piketist praeguse seisuga osa umbes 40 inimest.

Kell 14 Moskva aja järgi kavatseb Noor Kaardivägi anda Gruusia diplomaatidele üle kirjaliku nõudmise lõpetada Vene Lõuna-Osseetias asuvate Vene rahuvalvajate ja tsiviilelanike tulistamine.

Noorteühenduse Naši aktivistid nõuavad, et ÜRO Julgeolekunõukogu võtaks vastu resolutsiooni rahvusvahelise tribunali loomiseks, mis hakkaks president Mikheil Saakašvili ja kõrgemate Gruusia sõjaväelaste üle kohut pidama.

Naši liikmetel olid Gruusia saatkonna juures kaasas plakatid kirjadega “Ei Gruusiale NATOs”, “Saakašvili poliitika Lõuna-Osseetias on 21. sajandi fašism” ja “Saakašvili — Gruusia rahva häbi”.

Meeleavaldused Gruusia saatkonna ees toimuvad juba neljandat päeva. Miitingulised väidavad, et jätkavad oma aktsioone kuni Gruusia lõpetab oma sõjalise agressiooni ja Saakašvili viiakse kohtu alla.

Samuti teatati Naši kavatsusest pöörduda Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendi Jacques Rogge poole, et ta kõrvaldaks Gruusia delegatsiooni Pekingis toimuvalt suveolümpialt.