36-aastane Jakemenko lõi Kremli ülesandel ja koostöös presidendi administratsiooni ideoloogi Vladislav Surkoviga esmalt noorteliikumise Idušije Vmeste (Koosminejad) ning seejärel 2005. aastal liikumise Naši (Meie omad), kirjutab Neue Zürcher Zeitung.

Naši on kasvanud Venemaal juhtivaks noorsoo-organisatsiooniks, mis tõmbab endale regulaarselt kõmuliste aktsioonidega tähelepanu. Organisatsioon toetab president Putinit tingimusteta. Selle organisatsiooni jaoks on iseloomulik läänevastane rahvuslik-patriootiline orientatsioon, mille raames vaenatakse süsteemi vastaseid kui reetureid või psüühiliselt haigeid inimesi.

Energilise Jakemenko minek valitsusse vastab täielikult Naši retoorikale, milles nähakse ennast tulevase poliitilise ja majandusliku kaadri sepistajana. Nüüd saabki Naši esindaja ühe võtmepositsiooni Venemaa noorsooploiitika kujundamisel. Kuid just siin peitub ka oht Jakemenko edasisele tegevusele: Naši ja eelkõige selle liider ei ole kuigi austavalt suhtunud teiste noorsoo-organisatsioonide seisukohtadesse, eriti, kui need on Naši omadest erinenud. Kas Jakemenko võtab endale neutraalsema rolli või tähendabki tema määramine ei midagi muud, kui vene noorsoo „našideks” muutmist.

Vähe tõenäoline tundub väide, mille esitas liberaalse partei Jabloko noorsooliikumise juht: Jakemenko edutamine karjääriredelil tähendab liikumise lõppu pärast presidendivalimisi. Kremlimeelne noorsugu, mis on kavandatud olema muuseas ka „vastumürgiks” Gruusia või Ukraina „värviliste revolutsioonidega” sarnanevatele ühiskondlikele massiliikumistele, on viimasel ajal tihedamalt julgeolekuorganitele lähemale liikunud.

Rahvamalevlastena kavatsevad organisatsiooni liikmed aidata miilitsal hoida korda „detsembrisündmuste ajal”. Nende all peetakse silmas parlamendivalimisi, mis Naši arvates peidavad endas destabiliseerivat potentsiaali.