NASA koduleheküljel teatatakse, et ülesvõtted tehti 11. ja 15. juuli vahel. Reedel, 17. juulil saadi need NASA Houstoni keskuses kätte. Neil on kujutatud kuumissioonide Apollo 11, 14, 15, 16 ja 17 kuumooduleid.

foto: NASA

Ameerika Ühendriikide rahvuslikus kosmoseagentuuris loodetakse, et ülesvõtted Apollo 12 kuumoodulist ja tema maandumispaigast õnnestub teha lähinädalate jooksul. NASA pressiteates märgitakse, et siiani pole saadud fotode kvaliteet just kõige kõrgema kvaliteediga. Ühele kujutise pikselile tuleb umbes neli jalga (1,2 meetrit).

Sellest hoolimata on tänu päikesekiirte langemise madalale nurgale näha mooduli maandumispaigas pikki varje, mis on eristatavad isegi madala fotode kvaliteedi puhul. Parima kvaliteediga ülesvõtted saadi Apollo 14 maandumispaigast - NASA teatab, et neil on lisaks moodulile isegi näha erinevad astronautide poolt maha jäetud instrumendid, aga ka nende jalajäljed.

foto: NASA

USA kosmoseagentuur loodab, et peale lõpliku orbiidi saavutamist saadab LRO Maale parema kvaliteediga ülesvõtted juba kõigist kuuest Apollo kuumoodulist.

Apollo programm kestis 1961. kuni 1975. aastani. Selle raames toimus seitse mehitatud lendu Kuu juurde, millest kuus lõppesid eduka astronautide maandumisega Maa kaaslase pinnal.

Sondi LRO viis 23. juulil Kuu orbiidile 18. juunil Floridast startinud kanderakett Atlas V. Koos temaga saadeti kosmosesse ka sond LCROSS. Mõlema aparaadi ülesandeks on Kuu pinna pildistamine, mille alusel luuakse selle topograafiline kaart.