Escobar märkas oma peidupaigas mägedes, et tema tütart Manuelat ähvardab alajahtumine. Et muud põletusmaterjali ei olnud, tegi Escobar lõkke rahapakkidest, vahendab Kansan Uutiset.

Põgenev perekond sai ühtlasi omale ka sooja eine valmistada, räägib Escobari poeg Sebastián Marroqui Colombia ajakirjas Don Juan. Marroqui, kelle esialgne nimi oli Juan Pablo Escobar, kolis 15 aastat tagasi pärast isa surma Argentinasse ja muutis nime.

Narkoparun Escobari eelarvesse tegi paari miljoni dollari põletamine vaevalt märkimisväärse augu. Majandusajakirja Forbes hinnangul oli Escobar oma karjääri tipul 1989. aastal rikkuselt seitsmes inimene maailmas. Tema varandus ulatus 30 miljardi dollarini.

Escobar ehk „El Patrón” oli kurikuulsa Medellíni kartelli juht. Ta lasti 1993. aasta detsembris maha, kui ta üritas politsei eest põgeneda.

Marroqui sõnul vedas Escobar oma perekonna iga kahe ööpäeva järel uude asukohta. Medellínis oli Escobaril 15 maja. Pereliikmete silmad olid alati kinni seotud, et nad ei oskaks isegi piinamise peale majade asukohta paljastada.

Escobari mõis Hacienda Napoles on tänapäeval teemapark. Kokaiinikuningal oli seal omal ajal eralennuväli, loomaaed ja härjavõitluse areen.

Ilmselt püsivaima jälje enesest jättis Escobar maha Colombia loodusesse. Nimelt tõi Escobar Colombia faunasse jõehobu. Algsest neljast jõehobust on nüüdseks saanud 27 ja nad elavad metsikult Hacienda Napolese ümbruses. Neil on head võimalused veelgi paljuneda, sest jõehobul pole Lõuna-Ameerikas looduslikke vaenlasi.