Chong ütles, et kaotas kehakaalust seitse kilogrammi ja hakkas kolmandal päeval hallutsinatsioone nägema, vahendab BBC News.

„Nad ei tulnud tagasi, ignoreerisid kõiki minu karjeid ja ma ei tea endiselt, mis juhtus,“ ütles San Diego California ülikooli tudeng Chong. „Ma ei saa aru, kuidas nad said mu unustada.“

USA narkootikumidevastase võitluse administratsiooni DEA teatel oli tudeng üks üheksast inimesest, kes vahistati, kui üht maja läbi otsiti. DEA agendid väidavad, et leidsid majast 18 000 ecstasy tabletti, marihuaanat, retseptiravimeid, hallutsinogeenseid seeni ja mitmeid tulirelvi.

„Kõne all olev isik viibis majas tema enese tunnistuse järgi selleks, et end koos sõpradega pilve tõmmata,“ öeldakse DEA avalduses.

DEA San Diego vastutav agent William Sherman ütles kolmapäeval, et on eelmisel nädalal toimunud intsidendi pärast sügavalt mures.

„Ma vabandan sügavalt noore mehe ees ja tahan öelda, et see sündmus ei vasta kõrgetele standarditele, mida ma oma töötajatelt nõuan,“ ütles Sherman.

Chong ütles teisipäeval pressikonverentsil, et agendid kuulasid ta 21. aprillil üle, kuid ütlesid, et ta võib koju minna. Üks agent pakkus isegi küüti.

Ametnike sõnul jäi aga Chong kogemata ühte kongi.

Chong väidab, et kuulis DEA töötajaid ja teisi vange ning karjus ja peksis ust, kuid keegi ei vastanud.

Kui Chong leiti, polnud ta täie mõistuse juures ning tema neerud olid lähedal töötamast lakkamisele. Ta viidi haiglasse, kus ta veetis kolm päeva intensiivraviosakonnas.