Asia Pressi salaja tegutsenud reporterid rääkisid ajalehele Sunday Times, et üks mees kaevas üles oma lapselapse laiba ja sõi seda ning teine keetis toiduks oma enese lapse, vahendab Daily Mail.

Vaatamata teadetele laialdasest näljahädast on 30-aastane valitseja Kim Jong-un kulutanud viimastel kuudel suuri summasid kahele raketistardile. Kardetakse, et ta planeerib tuumakatsetust vastuseks ÜRO julgeolekunõukogu karistusele raketistartide eest.

„Minu külas hukkas mahalaskmismeeskond mais mehe, kes tappis oma kaks last ja püüdis neid süüa,“ rääkis üks informaator.

Informaatori sõnul tappis isa vanima tütre, kui naine oli tööasjus kodust ära sõitnud, ning tappis seejärel ka poja, sest viimane oli mõrva pealt näinud. Kui naine koju naasis, ütles mees talle, et neil on liha, kuid naine hakkas kahtlustama ja võttis ühendust võimudega, kes leidsid osa laste surnukehadest.

„Eriti šokeerivad olid arvukad tunnistused kannibalismi kohta,“ ütles Jiro Ishimaru Asia Pressist.

Reporterite sõnul konfiskeeriti kahe provintsi elanikelt toiduained ja anti pealinna Pyongyangi elanikele. Seejärel saabunud põud jättis toiduvarud väga väikesteks.

Sunday Times tsiteeris valitseva Korea tööliste partei ametnikku, kes ütles: „Chongdani maakonna külas keetis näljast hullunud mees ära oma lapse, sõi tema liha ja ta arreteeriti.“

ÜRO ametnikud külastasid piirkonda riiklikult korraldatud ringreisi käigus, kuid kohalike reporterite sõnul on ebatõenäoline, et neile näidati näljahäda käes vaevlevaid külasid.

Tegemist pole esimese korraga, kui Põhja-Koreast saabub teateid kannibalismi kohta.

Eelmise aasta mais teatas Lõuna-Korea riiklik Korea rahvusliku ühinemise instituut, et hukati mees, kes sõi ära osa oma kolleegist ja üritas ülejäänu lambaliha pähe maha müüa.

Üks mees tappis ja sõi tüdrukut ning kolmas teade kannibalismi kohta tuli 2011. aastal.

Mais hukati mees, kes tappis 11 inimest ja müüs nende liha sealiha pähe.

Teatatud on ka kannibalismist Põhja-Korea vangilaagrites.

Põhja-Koread tabas tohutu näljahäda 1990. aastatel. Suri 240 000-3,5 miljonit inimest.