“1975. aastal Roman Polanski vägistas mind. Mul polnud temaga mingit seost, ei professionaalset ega isiklikku, vaevalt tundsin teda. See polnud mingi pidu, ei olnud ei alkoholi ega narkootikume,” kirjutas naine.

Monier' sõnul juhtus see ajal, kui ta puhkas Šveitsis asuvas suusakeskuses, kus viibis ka režissöör. Tema sõbrad tutvustasid teda Polanskile ja järgmisel päeval, kui nad koos liftis olid, küsis ta naiselt, kas ta on valmis füüsiliseks läheduseks. Toona 18-aastane Monier keeldus, kuid jätkas nende seltskonnas viibimist. Sama päeva õhtul läks naine Polanskiga restorani ja naasis seejärel koos temaga majja, kus mees teda väidetavalt kuritarvitas.

Monier' ütles, et teda ajendas lugu 44 aastat hiljem rääkima uudis režissööri uue filmi “Ohvitser ja spioon” (J'accuse, 2019) linastumisest, mis jutustab loo Prantsuse ajaloo kõige silmapaistvamast kohtuprotsessist - Dreyfuse juhtumist.

Ta märkis, et juba järgmisel päeval esitas ta politseisse kaebuse, sest üks Polanski tuttav, kellega ta pärast neid sündmusi rääkis, nõustas teda väidetavalt kartuses, et juba kuulus lavastaja võib ta juhtunu varjamiseks tappa.

Ajaleht võttis ühendust ka selle Polanski tuttavaga, kes teatas, et on valmis tunnistama, kui asi peaks jõudma kohtusse.

Polanskil on Prantsusmaa ja Poola kodakondsus. 1977. aastal esitati talle Ameerika Ühendriikides süüdistus alaealise vägistamises ja sestsaadik elab ta Prantsusmaal, mille põhiseadus keelab oma kodanike väljaandmise teistele riikidele.

86-aastane lavastaja on oma karjääri jooksul võitnud mitukümmend rahvusvahelist auhinda.