Uudisteagentuuri Interfax teatel tõkestasid naised läbipääsu Vabaduse prospektil. Moemaja ette ja endise kaubamaja juurde on korjatud ärapõlenud külmikud, kokkulitsutud autokeresid ning muud metallirisu.

Naiste kinnitusel valitseb turul seadusetus, Moskva-meelne miilits korraldab süstemaatiliselt paanikat vallapäästvaid “puhastusoperatsioone”.

Protestijad kutsusid linnaelanikke kogunema valitsushoone ette ning avaldasid valjuhäälselt nördimust selle üle, et keegi vabariigi ja linna juhtidest ei suvatsenud sündmuskohale tulla.

Päeva teisel poolel saabus sinna Tšetšeeni Kremli-meelse erimiilitsaüksuse komandör Mussa Gazimagomadov, kes lubas naistele, et nüüdsest hakkab keskturg olema ööpäevaringse valve all, selleks eraldatakse 20 miilitsatöötajat.

Kaks tundi kestnud pingelise vaidluse tulemusel õnnestus tal veenda naisi sõiduteed vabastama ning nüüd on seal liiklus taastatud.

Gazimagomadov tunnistas Interfaxile, et keskturul pannakse sageli toime raskeid kuritegusid, mõrvu ja röövimisi ning lubas seal uimastite müügile ja kauplejate tülitamistele lõpu teha.

Kolmapäevane intsident lahenes jõudu kasutamata, samas pole inimesed söandanud turul kauplemist taasalustada. Groznõi turg ja kesklinn on inimtühjad. Autosid ja jalakäijaid liigub väga vähe, ehkki viimasel ajal pole Groznõis päevaajal laskmist kuulda olnud.