Internetikohvikud suleti ning suurima peamise internetiteenuse pakkuja klienditeeniduse telefon ei vastanud telefonikõnedele, et selgitada, miks puudub ühendus, kirjutab news.com.au.

Üks telekommunikatsiooni eest vastutav ametnik väitis, et internetiühenduse katkestuse põhjustasid veealuse kaabli kahjustused, kuid protestijad ütlevad, et riigi sõjaväelised juhid püüavad takistada mässu mahasurumist puudutava informatsiooni levikut, kirjutab Deutsche Welle.

Kodanikest reporterid on olnud esirinnas, et anda maailmale teada massilistest protestiavaldusest Myanamari sõjaväelise režiimi vastu. Hunta on riigis nüüdseks valitsenud juba 45 aastat.

Dissidentide uudisteorganisatsioonide reporterid on oma lugusid ning pilte muule maailmale andnud teada just interneti kaudu.

Reporterid on kasutanud oma teadete edastamiseks muu hulgas ka sotsiaalset suhtlust võimaldavat võrgukülge Facebook ning e-postkaarte.

Myanmarist saadetud materjalid on jõudnud maailmani ka blogijate kaudu, kes neile saadetud materjale avaldavad, kirjutab CNN. Sõjaväeline hunta on aga selliste materjalide avaldamise keelanud ning igaüks, kes neid saadab, riskib oma eluga.

Myanmari on lubatud väga vähe ajakirjanikke.

Myanmari julgeolekujõud tõkestasid ka sissepääsu riigi viide suuremasse kloostrisse ning kuulutasid need piirkondadeks, kuhu ei tohi edasiste protestiavalduste vältimiseks rohkem minna.