Väljaande andmetel tehti laeva asukoht kindlaks Portugali endise koloonia Santo Antão saarest loodes. Sellel Cabo Verde (Roheneemesaared) põhjasaarte grupi suurimal saarel asub NATO mereseirejaam.

Kinnitamata andmetel oli laev kaaperdatud. Merendusportaali Maritime Bulletin - SovFrachti peatoimetaja Mihhail Voitenko rääkis ajakirjanikele, et Arctic Sea'l on kütust alles vaid neljaks päevaks.  

Neljapäeval ilmus meediasse vihje, et Arctic Sea'ga sarnast laeva on nähtud Biskaia lahes ääres Donostia-San Sebastiáni sadamas.

Laeva omanikfirma Solchart Management OY ei kaota lootust salapärastel asjaoludel kadunud laeva veel kätte saada. Kindlustuskompanii, kus Arctic Sea kindlustatud on, Ingosstrahi avalike suhete juht Vladimir Kleimenov rääkis RIA Novostile, et aluse omanikud pole veel nende poole pöördunud.

Koos puidulastiga kaduma läinud Arctic Sea oli teel Soomest Alžeeria sadamasse Bejaïa, kuhu ta pidi saabuma juba 4. augustil. Maltalt, kus töötab otsingustaap, teatati, et alus pole Gibraltari väina läbinud ning triivib suure tõenäosusega endiselt Atlandil. Viimati õnnestus laevaga ühendust saada 31. juulil.