„30. detsembril umbes kell 7 hommikul põrkas Egiptusest Türgisse sõitnud Sierra Leone lipu all olev kaubalaev Orka-2 Egeuse merel Karpathose väina läbides (9-10 miili Rhodose saarest lõunas) kokku Musta mere laevastiku suure dessantlaevaga Jamal, mis sõitis Vahemerelt Sevastopolisse,” teatas Musta mere laevastiku informatsiooniosakonna ülem Vjatšeslav Truhhatšov täna Interfaxile.

Truhhatšovi sõnul kokkupõrke tagajärjel keegi kannatada ei saanud ning laevad jätkasid teed sihtpunktidesse.

„Intsident leidis aset kaubalaeva Orka-2 süül, mis rikkus laevade kokkupõrgete merel ärahoidmise rahvusvahelisi eeskirju (MPPSS-72), ning järgides paralleelset kurssi ja möödudes Vene laevast vasaku parda poolt, veendumata, et möödumine on lõpule viidud, muutis järsult kurssi paremale,” teatas Truhhatšov.

Truhhatšovi sõnul koostas Vene pool notari kinnitatud mereprotestiavalduse, mis sisaldab intsidendi asjaolusid edasiseks tegevuseks tekitatud kahju hüvitamiseks süüdlase kulul.

Varem teatati, et Jamal ei saanud kriitilisi kahjustusi. Alus sõitis 23. detsembril läbi Türgi väinade Süüriasse ja oli õnnetuse hetkel tagasiteel.