PUTINI SISERING:

Gennadi Timtšenko (USA sanktsioonide nimekirjas), enam kui kümne miljardi euro suuruse varandusega Putini pikaaegne sõber. USA teatel on Putinil osalus Timtšenko nafta- ja gaasifirmas Gunvor. Timtšenkol on Soome kodakondsus ning tema omanduses on osa Helsingi jäähokimeeskonnast Jokerit ja Hartwall-areenast.

Arkadi Rotenberg (USA nimekirjas), Putini pikaaegne sõber ja juudopartner. USA teatel on vennad Rotenbergid oma äritegevusega Putinit ja tema lemmikprojekte toetanud.

Boriss Rotenberg (USA nimekirjas), omab osa Helsingi Hartwall-areenast ja Soome kodakondsust.

Juri Kovaltšuk (USA nimekirjas), Rossija panga suurim osanik on üks Venemaa rikkamatest meestest. USA teatel Putini isiklik „kassapidaja“.

Igor Setšin (USA nimekirjas), Venemaa riikliku naftafirma Rosneft juht ja Putini usaldusisik.

Vladimir Jakunin (USA nimekirjas), Putini pikaaegne sõber nimetati 2005. aastal Venemaa raudteede juhiks. Nähakse tihti koos Putiniga reisidel kodu- ja välismaal.

Sergei Tšemezov (USA nimekirjas), Putini sõber Saksa DV aegadest 1980. aastatel. Varem riigi omanduses oleva relvaekspordifirma Rosoboronexport juht.

POLIITIKUD JA SÕJAVÄELASED:

Sergei Ivanov (USA nimekirjas), presidendi administratsiooni juht on Putini lähedane sõber ja töökaaslane luureteenistuse päevilt. Venemaa julgeolekunõukogu sekretär.

Igor Sergun (EL-i nimekirjas), Venemaa relvajõudude kindralstaabi luure peavalitsuse (GRU) juht. EL-i väitel saatnud GRU töötajaid Ida-Ukraina separatistidele toeks.

Valeri Gerassimov (EL-i nimekirjas), Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem. EL-i väitel saatnud vägesid Ukrainasse.

Vladimir Kotin (USA nimekirjas), haldusjuht, kelle järelevalve all on üle saja riigiettevõtte ja ametkonna, muu hulgas Kreml ja teised administratiivhooned.

Viktor Ivanov (USA nimekirjas), Venemaa julgeolekunõukogu liige ja narkootikumidevastase võitluse ametkonna juht. Putini lähedane toetaja ning kolleeg KGB ja FSB aegadest.

Sergei Narõškin (USA ja EL-i nimekirjas), riigiduuma esimees, kelle taust on Vene meedia teatel KGB-s, mida ta ise ei ole kinnitanud.

Vladislav Surkov (USA ja EL-i nimekirjas), Presidendi nõunik, keda peetakse Kremli peaideoloogiks. Sai Putini esimesel presidendiperioodil hüüdnime „hall kardinal“ kulissidetaguse mõjuvõimu tõttu.

Dmitri Rogozin (USA ja EL-i nimekirjas), sõnakas asepeaminister, kes pilkab Twitteris tihti lääneriike.

Sergei Glazjev (USA ja EL-i nimekirjas), Putini nõunik, kes rääkis avalikult Venemaa sõjalisest sekkumisest juba kuu enne Krimmi okupeerimist.

Sergei Mironov (USA nimekirjas), erakonna Õiglane Venemaa juht ja ärimees, kes uhkeldas oma nimekirja sattumisega.

Dmitri Kozak (USA ja EL-i nimekirjas), asepeaminister ja Putini lähedane kolleeg Peterburi linnavalitsuse aegadest. 2004. aastal juhtis Putini presidendivalimiste kampaaniat.

Ljudmila Švetsova (EL-i nimekirjas), riigiduuma asespiiker erakonnast Ühtne Venemaa. Vastutab seaduse eest, millele toetudes Krimm Venemaaga liideti.

MEEDIA

Dmitri Kisseljov (EL-i nimekirjas), skandaalne ajakirjanik, kelle Putin nimetas detsembris riikliku meediakanali Russia Today juhiks. Tuntud läänevastaste ja homofoobsete seisukohtade ning vaenuliku suhtumise poolest Kiievi meeleavaldustesse.

LISATUD NIMEKIRJA 12. MAIL EUROOPA LIIDU POOLT:

Vjatšeslav Volodin, Venemaa presidendi administratsiooni juhi esimene asetäitja.

Kindralpolkovnik Vladimir Šamanov, Venemaa õhudessantvägede ülem.

Vladimir Pligin, Venemaa riigiduuma põhiseaduskomitee esimees.

Pjotr Jaroš, Venemaa föderaalse migratsiooniteenistuse Krimmi osakonna ülema kohusetäitja.

Oleg Kozjura, Venemaa föderaalse migratsiooniteenistuse Sevastopoli osakonna ülema kohusetäitja.

Vjatšeslav Ponomarjov, Slovjanski isehakanud linnapea.

Igor Bezler, Horlivka relvarühmituste üks juhte.

Igor Kakidzjanov, niinimetatud "Donetski rahvavabariigi" relvarühmituste üks juhte.

Oleg Tsarjov, Ukraina ülemraada liige, kutsus üles asutama Uus-Venemaa föderatiivset vabariiki.

Roman Ljagin, „Donetski rahvavabariigi“ keskvalimiskomisjoni esimees.

Aleksandr Malõhhin, „Luhanski rahvavabariigi“ keskvalimiskomisjoni esimees.

Natalja Polonskaja, Krimmi prokurör.

Igor Ševtšenko, Sevastopoli prokuröri kohusetäitja.