Infoagentuuri RIA Novosti teatel juhtus õnnetus Murmanskist 145 kilomeetrit lõunas asuval Montšegorski aerodroomil. Mõlemad piloodid jõudsid katapulteeruda.

Maapinnal ohvreid ega purustusi pole. Esialgsetel andmetel võis avarii põhjuseks saada lennuki tehniline rike.  

Allakukkunud rindepommitaja Su-24 nn mustad kastid on juba avastatud ning nad on heas seisus. Kaitseministeeriumis loodi erikomisjon, mis asub neid uurima.

Vene armee lennuohutuse ameti ülem kindralleitnant Sergei Bainetov ütles Interfaxile, et suure tõenäosusega on lennuki purunemises süüdi piloot, kes sooritas maandumisel vea.

Lisaks kiitis ta õhujõudude ülema kindralpolkovniku Aleksandr Zelini otsust mitte peatada selle intsidendi tõttu Su-24 lende. Bainetovi sõnul peatatakse sõjalennukite lennud vaid juhul kui õnnetuse põhjuseks on tehnilised rikked, mitte inimlik faktor.

Tegu on juba teise sama tüüpi lennuki õnnetusega viimase poolaasta jooksul: 19. detsembril kukkus Voroneži all puruks Su-24. Ka siis pääsesid lendurid eluga. Toona ütlesid üles juhtimissüsteemid ning piloodid rikkusid lennureegleid.

Muudetava tiiva noolsusega rindepommitaja Su-24 võeti relvastusse 1975. aastal. Aastal 1993 peatati kõigi modifikatsioonide tootmine. Kokku toodeti 1200 lahingmasinat.

See lennukitüüp osales edukalt lahingtegevuses eelmise aasta Vene-Gruusia sõjalise konflikti ajal mõlema riigi õhuväes.