Kannatada sai 85 kontserdikülastajat, 17 inimese vigastused on tõsised, ütles Bas-Rhini piirkonna prefekt Philippe Marland.

Silmapilkselt sai surma kuus naist ja neli meest, kõik umbes 18-aastased. Üheteistkümnes ohver suri laupäeval haiglas.

Kannatanutel on enamasti pea- ja kaelavigastused.

Umbes 120 inimest oli kogunenud Parc du Chateau de Pourtales’i jidiši muusikat kuulama, kui üks pargi hiigelsuurtest plataanidest ootamatus tuulehoos murdus.

“See oli äkiline ja äärmiselt raevukas tornaado,” ütles Marland.

Vaatajad olid just tormi ja vihma eest presentkatuse varju kogunenud, kui puu raksatades neile peale kukkus.

Sündmuspaigale saabus ligi 300 päästetöötajat ja üles seati välihospidal. Tõsisemate vigastustega inimesed toimetati Strasbourg’i haiglasse.

“Kõik juhtus kiiresti,” rääkis üks ellujäänu. “Vihma hakkas sadama ja terrassidel istunud vaatajad pugesid telkidesse varju.”

“Siis murdus üks oks ja keegi meie hulgas ütles, et siia ei saa jääda, me peame välja minema ja siis kukkus terve puu,” rääkis naine AFP-le.

Paljud juudid olid tulnud kontserti kuulama tervete peredega, et tähistada koolivaheaja esimest nädalavahetust.

Korraldajad olid otsustanud kontserdi ebasoodsast ilmaprognoosist hoolimata läbi viia.

Strasbourg’is loodi möödunud aastal Euroopa Jidiši Kultuuri Keskus, mille sihiks on taaselustada jidišit, mida Euroopa juudid rääkisid enne Teist maailmasõda.

Prantsuse president Jacques Chirac ja peaminister Lionel Jospin saatsid ohvrite omastele kaastundeavaldused ja Strasbourg’i linnapea Fabienne Keller tõttas sündmuspaigale.