Saksa nädalakiri Der Spiegel kirjutab, et 36-aastane emapapagoi Koko õppis laulmist oma endiselt peremehelt, kes töötas ooperilauljana.

Koko lõbustas aariate laulmisega tihti oma praegust perenaist, Schwabingi linnaosas elavaid naabreid ja juhuslikke möödujaid.

Kuid tõelise kuulsuse pälvis Koko pärast seda kui oli läbisõimanud Müncheni ülemlinnapea Christian Ude. Aastal 2006 kui meer oli teel hambaarsti juurde möödus ta hoovits, kus Koko jalutas ringi.

Vaadates mööduva linnapea välimust karjus papagoi Udele "Du Arschloch!" („Sa p**sevest!"). Väljaanne märgib, et pärast seda juhtumit laskus Ude alati hambaarsti juurde minnes Kokoga vestlusesse.

Kadunud papagoi perenaine Nathalia Ruth on lubanud „laululinnu" leidjale ja tagastajale 500 euro (üle 7800 krooni) suurust leiutasu. Naine pöördus meedia kaudu ka linnu kadumise võimalike tunnistajate poole, et nad aitaks Kokot leida.

Üleskutsele reageeris proua Ruthi naabrinaine - vanadaam, kes teatas, et nägi, kuidas hoovi, kus papagoi vabalt jalutas sõitis sisse must auto. Sellest väljunud kaks meest püüdsid Koko kinni ja viisid ta kastis teadmata suunas.

Proua Ruth on kaalub oma ebatavalise lemmiku leidmiseks pöörduda abi saamiseks ka televisiooni poole.