21-aastane Pakistani kodanik Azam Amir Kasab, ütles, et tema ja tema kaasvõitlejate sihtmärgiks olid valged inimesed, eriti britid ja ameeriklased. Ühe politseiallika sõnul esinevad need väited Kasabi ülekuulamisprotokollis, kirjutab The Times.

Kasab tabati pärast seda, kui politsei teda kolmapäeva õhtul Lõuna-Mumbais Chowpatty rannal kätte tulistas. Samas said üks politseinik ja üks terrorist surma.

Kasab väitis, et sai väljaõppe Lashkar-e-Toiba, tuntud Pakistani relvarühmistuse poolt, mida seotakse mitmete Indias läbi viidud operatsioonidega.

Politsei teatel anti igale terroristile 6-7 magasini 50 kuuliga, kaheksa käsigranaati, AK-57 automaat, automaatrevolver ja kuivatatud puuvilju. Kasab viidi pärast vahistamist haiglasse. Teadete kohaselt oli ta anunud, et teda ei lastaks surra.

Endise India luurebüroo ülema Ajit Dovali sõnul on ebatõenäoline, et Kasabile on antud „kolmas kraad” — termin mis tähendab kõike käeväänamisest ränga peksmise ja piinamiseni, mis on India politseis tavalised meetodid. Tegemist on Dovali sõnul liiga tähtsa juhtumiga, et kasutada ülekuulamisel keelatud survevahendeid.

Samas on võimalik, et Kasabile võidi anda „tõeseerumit” — naatrium pentotaali, mis on samuti laialt levinud Indias, kuid keelatud enamikus demokraatlikes riikides.

Mumbai politsei poolt ülekuulamise põhjal koostatud dokumendis on öeldud, et Kasabi ja tema kaaslasi õpetati välja kolm kuud ja seejärel tehti kuuline paus. Edasi õpetati neile, kuidas merel laeva kaaperdada.

Kasab väljus väidetavalt Karachist Pakistanis. Umbes poolel teel Mumbaisse hõivasid terroristid teise aluse, 14-meetrise kalalaeva, mis leiti hiljem Mumbai ranniku lähedalt koos ühe surnukehaga pardal. Lõpuks kasutasid terroristid maale minemiseks kummipaate.