Obamat pooldava Juudi Hariduse ja Teadusnõukogu (Jewish Council for Education & Research) poolt välja lastud videos kinnitab erubrigaadikindral Shlomo Brom, endine Iisraeli armee strateegilise planeerimise juht, et Bushi administratsioon on põhjustanud suurt kahju Iisraeli huvidele, kirjutab The Jerusalem Post.

Tema kinnitusel on Obama Iisraeli jaoks parem president kui vabariiklane John McCain, kelle poliitika on tõenäoliselt liiga sarnane Bushi omaga, mis ei olnud “nii väga Iisraeli abistav”.

Ka Mossadi endine kõrge ohvitser Yossi Alpheri kinnitusel jääb McCain Bushi administratsiooni seisukohtade juurde, mis Alpheri kinnitusel on läbi kukkunud. Alpheri hinnangul on Bushi poliitika tugevdanud radikaalseid islamistide organisatsioone nagu Hamas.

Endine Iisraeli armee kindralleitnant Amnon Lipkin-Shahak ütles, et Bushi administratsiooni ajal ei sekkunud USA Lähis-Ida poliitikasse professionaalselt.

Lisaks avaldavad Barack Obamale veel toetust näiteks endine Mossadi juht Ephraim Halevy, brigaadikindral Giora Inbar ja kindralmajor Amram Mitzna.