Organisatsioonid Oxfam ja Action Against Hunger teatasid, et pealinna Banguisse on jäänud vähem kui kümme protsenti hulgimüüjatest ning paljud kaaluvad riigist lahkumist. Hoiatatakse, et selle tulemusena võivad peamiste toiduainete varud kokku kuivada ja hinnad tõusta, vahendab BBC News.

ÜRO hinnangul saab 90 protsenti Kesk-Aafrika Vabariigi elanikest endale lubada vaid ühe söögikorra päevas ning kardetakse, et olukord halveneb veelgi.

Vägivald kristlastest enamuse (umbes 50 protsenti) ja moslemitest vähemuse (umbes 15 protsenti; ülejäänud tunnistavad hõimuusundeid) vahel on pärast eelmisel aastal toimunud riigipööret riigi kaosesse tõuganud. Kümned tuhanded moslemid on juba põgenenud naaberriikidesse Tšaadi ja Kameruni.

Liha juba napib, sest karjakasvatajad on põgenenud metsikutele aladele, ning kui liha saada on, maksab ta kaks korda rohkem kui varem.

Paljud moslemid, keda kristlaste relvarühmitused jahivad, olid riigi majanduse selgroog.

96 protsendil viljakasvatajatest puudub ligipääs seemnetele, teatas ÜRO. Külvini on jäänud alla kuu.

Vägivald ei lase toitu riiki sisse tuua. Sajad toiduveokid seisavad Kameruni piiril, sest juhid kardavad rünnakute ohvriks langeda.

Inimõigusteorganisatsioon Human Rights Watch (HRW) on varem teatanud, et usuvägivald võib sundida kogu Kesk-Aafrika Vabariigi moslemitest elanikkonna riigist põgenema.

HRW hädaolukordade direktori Peter Bouckaerti sõnul mõjutab see riigi majandust, sest moslemid kontrollivad kariloomade turgu ja tegelevad muu kaubandusega.