Sellist meelt on Läti päevalehele Latvijas Avīze antud intervjuus Omar Abu Safi, kes kandis enne moslemiks hakkamist kodanikunime Renārs Kosņikovskis.       

„Demokraatia puhul toimub seadusloome läbi valimiste. Praegu on meid siin üks protsent, kuid mõninga aja pärast saab meid võib olla olema juba 50 protsenti ja rohkem. Ja siis, lähtuvalt demokraatia seadustest, me hakkame nõudma šariaadi (ranged islamiseadused) sisseviimist," ütles usuvahetaja.

Noormehe sõnul on demokraatlik riigikord liialt patune ja on islami põhimõtetega vastuolus.

„Aja jooksul saab moslemeid Lätis rohkem olema. Mul saab tulevikus viis last olema. Aga kui palju lapsi sünnib kristlaste ja mitteusklike peredesse? Olgu see siis Läti, Venemaa või Hiina - me hakkame elama islamiseaduste järgi. Meie kodumaa pole mitte Läti vaid kolmas planeet Päikesest - Maa. See on meie eesmärk," selgitas Safi.

Islamiusku läinud lätlane teatas ka, et toetab funadamentaliste ja peab Usamah bin Ladenit oma „usuvennaks".

„Need, keda nimetatakse fundamentalistideks on ainsad, kes suudavad hoida moslemeid vaos ja kuritegelikust teest eemal. Nad ei karda ei politseid, ega vanglat... Need, kes tahavad võidelda (halva) islamiga mõtlevad välja mõõdukat, harivat, euroopalikku ja teist islamit,“ lisas moslemist lätlane.