Venemaa esindaja Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov iseloomustas euroliidu otsust lükata strateegilise partnerluse läbirääkimised Moskvaga edasi kui ebakorrektset poliitilist signaali, mis on saadetud valele aadressile, vahendab infoagentuur Interfax.

Samas ei kipu Venemaa esindaja Brüsselis ka Gruusia konfliktile pühendatud tippkohtumise tulemusi liialt üle dramatiseerima, märkides, et „tervikuna on Euroopa Liidu liidritel terve mõistus alles“.

Tšižovi sõnul kulub tema Euroopa kolleegidel arvatavasti aega valmistumaks EL-Venemaa läbirääkimisteks ning seetõttu nad venitavad nende algusega kunstlikult ja räägivad Vene väeüksuste viimisest 7. augusti positsioonidele, täpsustamata millistest konkreetsetest väeüksustest jutt käib.

Vene saadiku sõnul on Vene väed aga juba „piisavalt tagasi viidud“ ning turvatsoonis on vastavalt rahuleppele vaid „väike rahuvalve kontingent“.

Samas Tšižov tervitas Euroopa Liidu abi Gruusia konfliktile lahenduse leidmisel, tuues eraldi välja EL otsuse oma vaatlejate saatmise kohta OSCE missiooni koosseisus konfliktipiirkonda patrullimaks puhvertsoonis koos Vene rahuvalvajatega.