Hoone üks arhitekte Sergei Tšoban ütles Euobserverile: „Venemaa tunneb end Euroopa ja Aasia vahepunktina, Moskva soovib ennast näidata maailmaklassi metropolina ja finantskeskusena, seda suhtumist on tarvis näidata ka väljapoole.”

Pilvelõhkuja ehitamiseks on sõlmitud kokkuleppe Hiina firmaga Engieering Construction Corporation, hoone ehitushinnaks on 440 miljonit eurot (6,8 miljardit krooni). Hoonesse tuleb viietärnihotell, luksuskorterid, kontoripinnad, poed ja restoranid.

Hoone hakkab nime kandma Föderatsiooni kompleks, pilvelõhkuja ehitatakse arvestusega, et see suudaks vastu pidada ka 11. septembri taolistele terrorirünnakutele.

Seetõttu koosneb pilvelõhkuja tegelikult kolmest tornist, ükskõik millised kaks torni on võimelised kandma ka kolmanda torni raskust.

Moskvasse ehitatakse juba praegu nelja suurt pilvelõhkujat, mille kõrgusteks on 250 kuni 305 meetrit, Euroopa mõõtkavasid silmas pidades on tegemist väga kõrgete ehitistega.

Euroopa kõrgeim hoone on Frankfurdi kommertspanga torn 259 meetriga. Madridis on neli hoonet kõrgusega 220 kuni 250 meetrit. Veel vaid Londonis, Pariisis ja Varssavis on üksikuid hooneid, mis on kõrgemad kui 200 meetrit.

Aasias ja Lähis-Idas on pilvelõhkujaid märgatavalt rohkem. Araabia Ühendemiraatidesse ehitatakse praegu hoonet, mis peaks valmima 2008. aastal ja saama 670 meetriga maailma kõrgeimaks. Taiwanis on 448 meetri kõrgune hoone Taipei 101, Malaisias Kuala Lumpuris 452 meetri kõrgused kaksiktornid Petronas Towers, mis hoiavad praegu kõrgeima hoone tiitlit.