Gleb toodi Moskva lastehaigla reanimatsiooni linnalähedasest asulast. Lapse nägu oli põletatud ja keha kaetud tohutute verevalumitega. Glebi kasuisa ütles, et laps kukkus redelilt, kuid isegi pealiskaudsel ülevaatusel sai arstide sõnul selgeks, et last on rängalt pekstud, vahendab Vesti.

Lähemal ülevaatusel diagnoosisid arstid Glebil kinnise kolju ja ajutrauma, siseelundite vigastused ja põletushaavad näol. Laps ütles hiljem, et teda peksis joodikust ema.

Kodunt tabada Glebi kasuvanemaid ei õnnestunud. Sellest, et seal oli kunagi elanud laps, andsid tunnistust vaid mõned tänavale visatud mänguasjad. Naabrid ei osanud perekonnast midagi rääkida. Elasid nagu teisedki, naabritega eriti ei suhelnud.

Glebi kasuema Larissa väitis vestluses arstidega samuti, et laps kukkus ise redelilt. Seejärel oli kasuema väitel last purenud nende eneste koer. Selle jutu paikapidavust hakkavad kontrollima õiguskaitseorganid.

Moskva lasteõiguste kaitse voliniku Aleksei Golovani sõnul räägivad lapse näol olevad hematoomid sellest, et kasuvanemad hakkasid juba ammu lapsendatud poisi kallal vägivallatsema.

Glebi kasuvanemate süüd tuleb alles tõestada, sest lapse jutt ei ole selleks piisav. Ka süü tõestamise puhul võib kasuvanemaid oodata maksimaalselt kolmeaastane vabadusekaotus.