Mees, kes sõitis Moskva Sadovaja ringteel tagant sisse Volkswagen Touaregile ja kaldus seejärel vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Toyota Corollaga, on Aleksei Podobedov, kelle kiriklik nimi on iguumen Timofei, vahendab RIA Novosti.

Kaks ülejäänud autojuhti väidavad, et Podobedov haises alkoholi järele ning tema silmad olid hullunud ja klaasistunud. Podobedovi advokaat Vjatšeslav Podoprigora ütles, et selle põhjustas ravim, mida vaimulik oli enne võtnud. Podoprigora sõnul keeldus Podobedov alkoholitestist, sest tema otsustusvõimet varjutasid õnnetuses saadud vigastused.

Õnnetuse üksikasjad tulid avalikkuse ette ainult seetõttu, et üks autojuhtidest kartis, et arvestades Podobedovi politsiooni ja mõju, kuulutatakse tema selles süüdlaseks.

Liiklusinspektsioon teatas, et õnnetuse süüdlast alles selgitatakse välja. „Alkoholitestist keeldumise eest ootab iguumenit juhiloa äravõtmine 18-24 kuuks,“ ütles inspektsiooni esindaja Artjom Ivanov.

Podobedov juhtis BMW-d auto omaniku, Malta diplomaadi nõusolekul.

Podobedov teenib Moskva kirikus, kus sel kevadel ristiti tuntud poplaulja Filipp Kirkorovi tütar. Paljudele ei meeldinud see, et iguumen lasi Kirkorovi kiriku ossa, mis on ilmalikele suletud.