Politsei alustas administratiivõigusrikkumise menetlust. Uurijate üks versioon on ka „planeeritud aktsioon hääletuse diskrediteerimiseks”, mis ähvardab kaasa tuua ka kriminaalmenetluse, teatas Venemaa siseministeeriumi Moskva peavalitsus, vahendab Znak.

Lobkovi kahekordne hääletamine võidakse lugeda administratiivõigusrikkumiseks. Sellisel juhul ähvardab teda trahv kuni 50 000 rubla (645 eurot). Politsei lubas kontrollida ka valimiskomisjoni töötajate tegevust, kes Lobkovile valimissedeli välja andsid.

Lisaks sellele uurib politsei „varem planeeritud aktsiooni hääletuse diskrediteerimiseks Moskvas” versiooni. Politseile tundub kahtlane „laialdane teavitamine meedias” kahekordse hääletamise kohta. Kui asjaosalised leitakse selles süüdi olevat, ähvardab neid kriminaalvastutus Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvide 142.2 (bülletääni ebaseaduslik väljaandmine ja saamine ülevenemaalise hääletuse jaoks), 207.1 (teadlikult vale informatsiooni levitamine asjaolude kohta, mis kujutavad endast ohtu kodanike elule ja ohutusele) ja 213 (huligaansus) järgi.

Lobkov rääkis Doždi eetris, et hääletas kaks korda. Kõigepealt valimisjaoskonnas nr 141 ja tunni aja pärast elektrooniliselt. Lobkovi sõnul registreerus ta elektroonilisele hääletusele veebilehel mos.ru nädal tagasi.

Eile algas Venemaal konstitutsiooniparanduse rahvahääletuse eelhääletus, mis kestab kuus päeva. Põhiline hääletuspäev on 1. juuli, mis on kuulutatud vabaks päevaks.