Kokku oli ummikute ulatuseks esmaspäeva õhtuste tipptundide ajal 900 kilomeetrit, mis on peaaegu üheksa korda enam kui megapoli ümbritsev ringtee MKAD. Pikim ummik oli 30 kilomeetri pikkune.

Vene telekanal NTV märgib, et normaalne liiklus taastus alles peale keskööd, see jättis teepuhastajatele loetud tunnid trassi puhastamiseks enne hommikust tipptundi. Moskva tänavatele tuli pool tehnikapargist.

Ka hommikul jäi olukord linna teedel keeruliseks. Infoagentuuri Interfaxi korrespondendi teatel jäi ummikute pikkuseks umbeks 650 kilomeetrit.

Suured ummikud on ka Moskva kesklinna ümbritseval ringteel Sadovoje Koltso, eriti Tagankast kuni Prospekt Mirini.

Moskva linnapea Juri Lužkovi arvates peab meteoroloogiaameti juhtkond oma ebatäpsete prognooside pärast, mis linna raskesse seisu jätsid, isiklikku vastutust kandma.

Linna pressisekretär Sergei Tsoi ütles RIA Novostile, et algselt räägiti, et sajab kuni 1-2 sentimeetrit lund, kuid öösel fikseeriti 12-15 sentimeetrit ja kümnekordne eksimus on lubamatu.

„Sellised vead lähevad väga kalliks maksma linnale, mis muu hulgas toetab ju ka meteoroloogiaametite arengut," lisas Tsoi.