Vanad ja noored seisid vihmavarjude all Ostankino teletorni ümber ja skandeerisid: “NTV! NTV!”. NTV näitas meeleavaldust otseülekandes.

“Me oleme siin, et kaitsta sõnavabadust,” ütles 20-aastane Artur, kes oli koos sõpradega Siberist meeleavaldusele saabunud.

Sündmuskohal oli näha palju miilitsamehi.

Hoolimata vihmast ja kesklinnast eemale jäävast paigast, oli meeleavaldusele kogunenud ilmselt rohkem inimesi kui nädala eest Moskva kesklinna samalaadsele üritusele. Siis oli protestijaid umbkaudu 10.000 ja tegu oli mitme viimase aasta suurima avaliku väljaastumisega Moskvas.

Telekanali ajakirjanikud tõotasid oma kirglikes kõnedes, et ei soostu uue juhtkonnaga, mille nimetas teisipäeval ametisse riiklik gaasikompanii Gazprom.

Samal ajal kui rahvas telekanali ülevõtmise vastu protesteerib, peab CNN-i rajaja Ted Turner läbirääkimisi NTV aktsiate ostmiseks. Ühe kõnelustele lähedalaseisva isiku sõnul loodab Ühendriikide meediamagnaat nädalavahetusel tehingu ära sõlmida.

NTV tegevdirektor ja tuntud saatejuht Jevgeni Kisseljov tõotas rahvahulgale, et neid ei reedeta.

“Me teame, mis juhtub, kui me uue juhtkonnaga nõustume,” ütles parlamendikorrespondent Ernest Matskjavitšus. “Me muutume riikliku PR-i tööriistadeks”.

Telejaama personali hulgas ilmneb aga esimesi lõhesid. Üks NTV tippajakirjanikest, Leonid Parfjonov, kirjutas lahkumiskirja, mille avaldas ajaleht Kommersant. Kirjas süüdistab ta Kisseljovi, et too kasutavat ülejäänud personali “kahurilihana” võitluses uue juhtkonna vastu.

Gazpromi meediaharu juht Alfred Kohh kirjutas NTV ajakirjanikele ja soovitas neil loobuda protestist, mis on täis “valepaatost ja võltskirge”.

Kisseljov ütles Reutersi televisioonile, et taoline meeleavaldus peaks sundima riigijuhte maha istuma ja aru pidama.

“Tänane meeleavaldus näitas valitsusele, Kremlile ja president Putinile, et selles riigis eksisteerib veel avalik arvamus,” ütles ta. “Nad peavad seda arvestama, vastasel juhul ei ole nad valitsus, vaid üksnes kamp valetajaid.”