Vene kaitseministeeriumi allikas teatas Interfaxile, et tankeri vabastanud ja piraadid kahjutuks teinud suure allveetõrjelaeva Maršal Šapošnikov mereväelased olid sunnitud nad Venemaale kohtupidamiseks viimise asemel vabaks laskma.

Mereröövlitelt võeti relvad ja konfiskeeriti navigatsiooniseadmed ning saadeti tagasi oma paati. Raadiopeilingu andmetel kadus paat tunni möödudes raadioeetrist.

Ministeeriumi pressiteenistuse ja infovalitsuse ülem polkovnik Aleksei Kuznetsov lisas, et tankeri hõivanud mereröövlid tuli vabastada rahvusvahelise õiguse normatiivide ebatäiuse tõttu.

ÜRO rahvusvahelise mereõiguse tribunali kohtunik Anatoli Kolodkin ütles, et sõjalaeva kaptenil oli kaks valikut: kas anda piraadid üle Vene õigusorganite kätte või vabaks lasta. Kolodkin lisas, et otsus vabastamise kohta „oli kooskõlastatud Vene võimuorganitega".

Tanker 86 000 tonni toornafta ja 23 vene meremehega pardal kaaperdati 5. mail. 6. mail vabastas selle Adeni lahes patrullinud Marssal Šapošnikov - üks piraat tapeti ja 10 võeti vangi.