Teatavasti otsustati Bukarestis 2. kuni 4. aprillini toimunud Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni tippkohtumisel otsustati, et Ukraina ja Gruusia ei saa veel NATO liikmelisuse tegevuskavaga (MAP) liitumise kutset, teatab agentuur RIA Novosti.

„Me ei näe võimalust, kuidas need kaks riiki võiksid kutse saada. Ukraina puhul on selge, et enamik elanikkonnast on NATO-ga liitumise vastu. Sama käib ka Gruusia kohta: mõned piirkonnad ei nõustu valitsuse otsusega. Nii, et ma olen seda meelt, et neil riikidel pole šansse,” teatas asevälisminister Titov.

„Venemaa ei arva, et NATO laienemine oleks vastuseks kõigile rahvusvahelistele väljakutsetele. Me ei saa võidelda kõikide rahvusvaheliste väljakutsetega lihtsalt sõjalisi liite suurendades. Meil (Venemaal) on kaasaegses maailmas rahu ja stabiilsuse tagamise küsimuses teine lähenemine,” lisas Titov Ateenas ajakirjanikele esinedes.

Venemaa on pidevalt väljendanud oma negatiivset suhtumist nii NATO laienemisse kui ka USA kavale paigaldada Poola ja Tšehhi territooriumile oma raketitõrjesüsteemi elemente. Moskva sõnul on see ohuks tema julgeolekule.