Peamiselt Kesk-Aasiast Tadžikistanist ja Usbekistanist pärit võõrtöölised elasid Moskva kaguosas ehitusobjektil, kus nad ka töötasid, spetsiaalselt ehitatud ühiselamutes, mida ümbritses metalltara, vahendab RIA Novosti.

„8-10 inimest jagasid ebasanitaarsetes tingimustes ühte väikest tuba, kus oli 4-5 nari,“ teatas politsei. „Magamistubade varuväljapääsud olid lukustatud ja koridorid olid mööblit täis kuhjatud. Tuleohutusreeglite vastaselt tegid migrandid elektripliitidel süüa.“

Neljapäeval aset leidnud haarang oli osa operatsioonist „Illegaalne migrant“, teatas politsei. Registreeriti kokku 1314 migratsiooniseaduse rikkumist ja vahistati 1380 inimest. Võidakse alustada ka kriminaaljuurdlust illegaalse migratsiooni organiseerimise kohta.

Moskva linnapea kohusetäitja Sergei Sobjanin ütles hiljuti, et linnas on umbes 300 000 illegaalset immigranti ning enamiku linna kuritegudest panevad toime „külalised“.

„Inimestel, kes räägivad vene keelt halvasti ja kellel on erinev kultuur, oleks parem elada oma maal,“ ütles Sobjanin 30. mail ajalehele Moskovskije Novosti.

Majanduskoostöö ja -arengu organisatsiooni OECD 2012. aasta raportis leiti, et illegaalsete immigrantide osakaal Venemaal on maailma suurim. Nad moodustavad seitse protsenti riigi tööealisest elanikkonnast.