Metroojaama vestibüüli restaureerimise käigus, mis kestis üle aasta, ei vahetatud mitte ainult välja kogu tehnilist sisustust, vaid taastati ka selle ajalooline välimus. Vestibüülis taastati esialgsed skulptuurid, valgustid ja põrandalambid, ornament, põrand ja trepid. Moskva metroo juht Dmitri Gajev ütles jaama avamisel, et restauraatorid taastasid vestibüüli täpselt sellisel kujul, nagu nende isad ja vanaisad seda nägid 1950. aastal. Mõningaid erinevusi küll on — puudub Stalini kuju, kirjutab Vremja Novostei.

1950. aastate lõpus maha võetud Stalini kuju üles otsima ei hakatud, kuid vana kiri triumfikaare võlvil sai ilma tõsiste takistusteta vajalikud kooskõlastused. Hümnireal ei pidavat olema mingit ideoloogilist allteksti, restauraatorid olevat mõelnud ainult vestibüüli esialgse ilme taastamisele.

Samal seisukohal ollakse ka Moskva linnaduuma monumentaalkunsti komisjonis. Komisjoni esindaja Lev Lavrenov ütles Vremja Novosteile: „Kõik, mis algselt olemas oli, tuleb taastada.”

Küsimusele, kas Stalini nime taasilmumine metrooseinale on samuti osa võimude võitlusest Suure Isamaasõja ajaloo võltsimisega, vastas Lavrenov: „Halb või hea, see on meie ajalugu ja seda tuleb mäletada. Kui me hakkame asju kinni mätsima, kirjutatakse kõik ümber, eriti välismaal, nagu praegu toimub Suure Isamaasõja ajalooga.”

Moskva kommunistid võtsid Kurskaja metroojaama vestibüüli uue interjööri vastu kui kingituse suure juhi Stalini 130. sünni- ja võidu 65. aastapäevaks. Moskva linnaduuma kommunistide fraktsiooni esimehe Vladimir Lakejevi sõnul toimub praegu Stalini ümberhindamine. Seltsimees Lakejevi sõnul muutub Stalin ühiskondlikus teadvuses võimu kuritarvitajast riigimeheks, kes tegi Nõukogude Liidust suurriigi.