Sellise avalduse tegi infoagentuurile RIA Novosti Venemaa kaitseministri esimene asetäitja kindralpolkovnik Aleksandr Kolmakov. Varem oli teatatud, et Venemaa paigutab mõlemasse riiki oma sõjaväebaasidesse 3700 sõjaväelast.

Kuid Kolmakov teatas nüüd, et kogu isikkoosseisu pole Lõuna-Osseetiasse ja Abhaasiasse saata siiski mõttekas. Kindralpolkovniku arvates võivad ülejäänud sõdurid dislotseeruda vabalt ka Venemaa territooriumil.

Kolmakovi sõnul hakkavad kahe vabariigi territooriumil paiknema „küllaltki tõsised lahingkoondised", vahendab Interfax. „Koosseisult ja struktuurilt on see võrdne vähemalt brigaadiga," selgitas aseminister.

Varem on teatatud ka, et Vene relvajõudude Abhaasias paiknevasse baasi nr. 7 on juba hakanud saabuma moodaim sõjatehnika, mille seas on ka tankid T-90 ja õhutõrje raketikompleksid.

Lõuna-Osseetia valitsused nõustusid andma Venemaa sõjaväebaaside alla minevad maatükid armee käsutusse 99 aastaks. Samad Abhaasia maa-alad antakse armeele 49 aastaks.

Aprillis kirjutas Moksva Tshinvali ja Suhhumiga alla kokkuleppele ühise riigipiiride kaitse kohta. Nende dokumentide alusel luuakse mõlemas vabariigis piirivalveamet, mis hakkab Venemaale alluma.