Plaani kohaselt oleks pronksist Vladimir Putini mantlihõlmad eest lahti ning ta hoiaks käes paberirulli, mis sümboliseeriks nn Putini plaani, kirjutab vene ajaleht Vremja Novostjei. Kuju seisaks marmorkaarel, mis kõrguks üle hõbedase Maa põhjapoolkera, kuhu oleks kantud nii Venemaa kui ka teiste riikide piirid.

Lehe teatel tegi sellise ettepaneku Moskva linnaduumale linnakodanik Semjon Perfiljev, kes tegi ettepaneku püstitada kuju Putini 55. sünnipäevaks (mis oli 7. oktoobril 2007) Teatri väljakule Karl Marxi asemele, kes polevat Venemaa ajalooline tegelane.

Moskva linnaduuma monumentaalse kunsti komisjon, kuhu initsiatiiv saadeti, otsustas toona enne kui ettepanekust saab linnavolikogu saadikute diskussioonide aine, lükata see tagasi. Põhjusena toodi välja ettepaneku „sobimatus uute vene tavadega”.

Vene arhitektuuri ja ehitusteaduste akadeemia professor ja komisjoni esimees Lev Lavrenov ütles ajalehele, et erinevalt nõukogude ajastust, mil võimud kuhjasid kõik kohad veel juhtide eluajal nende sambaid täis, siis tänapäevane Venemaa on tsiviliseeritud riik, mis ei saa poliitikule varem kui 50 aastat peale tema tegevuse lõppu ausammast püstitada.

Tema sõnul erineb mälestusmärk sisuliselt lugematutest Putini kujutisega piltidest, lihavõttemunadest, taldrikutest, matrjoškadest ja muust tränist, sest see valmistatakse igavestest materjalidest ning ausammas jääb sajanditeks püsima.

Viimane sõna ausamba osas jääb siiski Moskva linnaduuma saadikutele, kellest enamik kuulub Putinit toetava võimupartei Ühtne Venemaa ridadesse.

Linnaduuma fraktsiooni juht Tatjana Portnova ütles ajalehele, et vastavat ettepanekut pole veel laekunud, kuid „Vladimir Vladimirovitš väärib ausammast, seepärast on selle püstitamine täiesti võimalik asi”.