“Mõtlemine mõnelegi stsenaariumile, mis ei ole meie arvates konstruktiivne, oleks ennatlik ning võiks anda ebasoovitava tulemuse,” ütles Lavrov ühisel pressikonverentsil oma Iraani kolleegi Kamal Kharraziga.

“Me ootame, et Iraani ja IAEA koostöö jätkub,” lisas Lavrov.

Ta reageeris selliselt küsimusele, kas Venemaa kasutab Julgeolekunõukogus oma vetoõigust, kui Rahvusvaheline Aatomienergiaagentuur (IAEA) saadab Iraani tuumatoimiku arutamiseks ÜRO Julgeolekunõukokku.

IAEA direktorite nõukogu nõudis 18. septembril Iraanilt igasuguse uraanirikastustegevuse kohest peatamist. See nõudmine hõlmab tsentrifuugide ehitamist, tooruraani muutmist UF6 gaasiks ning raskeveereaktori ehitamist.

Kui Iraan 25. novembriks nõudmisi ei täida, võidakse tõstatada tema küsimus ÜRO Julgeolekunõukogus.

Venemaa on korduvalt rõhutanud, et jätkab tuumakoostööd Iraaniga ainult niikaua, kui Teheran täidab IAEA ettekirjutisi.

Kuigi Lavrov ütles, et “Iraani ja kõikide teiste huvides on rikastustegevuse peatamine”, ei andnud ta mõista, et Moskva tahaks loobuda 800 miljoni dollari suurusest kokkuleppest, mille alusel Venemaa aitab Bushehri linnas ehitada Iraani esimest tuumaelektrijaama ja tarnib kütusevardad.

USA väitel püüab Iraan tsiviilotstarbelise tuumaprogrammi varjus töötada välja tuumarelvi.

Lavrov arutab Teheranis ka Vene-Iraani majandusprojekte ning võimalikku koostööd võitluses rahvusvahelise terrorismi vastu.