Vene kindralstaabi operatsioonide peavalitsuse ülem, kindralpolkovnik Andrei Kartapolov ütles laupäevasel pressibriifingul , et õhuvägi jätkab sihtmärkide pommitamist. „Me kavatseme nende intensiivsust hoogustada,“ ütles ta.

Kartapolovi sõnul on sihtmärkide seas komandopunktid, laskemoona- ja lõhkeainelaod, sidesõlmpunktid, relvavabrikuid ja mässuliste treeninglaagrid.

Erdoğan: Venemaa teeb ränga vea

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kommenteeris Venemaa tegevust täna hommikul, öeldes, et Ankara seisukohast on tegemist „ränga vea ja vastuvõetamatu sõjalise aktsiooniga“.

Erdoğani hinnangul ei mõju Moskva tegevus hästi ka kahe riigi suhetele ning võib lõppeda Venemaa isolatsiooni jäämisega.

Türgi luureandmetel on samuti Venemaa seniste õhurünnakute sihtmärkide seas ka Süüria nii-öelda mõõdukas opositsioon, keda toetab nii Ankara kui Washington.

Suurbritannia luureandmetel on vaid üks 20st senisest Venemaa õhurünnakutest olnud suunatud Islamiriigi vastu.

Briti peaminister David Cameron ütles täna usutluses telekanalile BBC, et president Vladimir Putin teeb al-Assadit aidates „kohutava vea“.

„Nad teevad kohutava vea nii nende endi kui ka kogu maailma jaoks,“ tõdes Cameron. „Need muudavad regiooni veelgi ebastabiilsemaks, süvendab radikaliseerumist ja suurendab terrorismi.“

Peaministri hinnangul võiks Venemaa muuta kurssi, liituda Läänega ja rünnata Islamiriiki.