Miiting peaks aset leidma 24. augustil kell 13 linnaosavalitsuse juures. Lesbide, geide, bi- ja transseksuaalide ühendus on häiritud sellest, et Mitvol tahab sulgeda tema halduspiirkonnas asuva geiklubi Duša i Telo (Hing ja Keha), vahendab infoportaal Grani.

8. augusti öösel külastas Mitvol kohalike elanike kaebuste peale koos siseministeeriumi ja prokuratuuri töötajatega geiklubi. Kuigi kõik klubi dokumendid osutusid korras olevaks. Selgus ka, et klubi rendib ruume ülevenemaaliselt pimedate rehabilitatsioonikeskuselt, millel samuti ei ole rentnikule ühtki kaebust.

Pärast reidi saatis Mitvol Venemaa Kommunistliku Partei esimehele Gennadi Zjuganovile, et geiklubi tegutseb kommunistide riigiduuma saadiku Oleg Smolnini mahitusel, kes on Venemaa pimedate ühingu asepresident. Oma iroonilises kirjas, avaldas ta lootust, et partei saab valimistel "ebatraditsioonilise seksuaalse orientatsiooniga inimeste poolt". Mitvol ja Smolin kandideerivad Moskva linnaduumasse samas valimisringkonnas. Miitingu ühe organisaatori hinnangul kasutab Mitvol geiklubi oma valimiseelses kampaanias.