„Tbilisi viimased süüdistused Venemaa aadressil annavad tunnistust Gruusia juhtkonna haiglasest ettekujutusest ja vastutustundetust käitumisest," ütles Vene asevälisminister Grigori Karasin infoagentuur Interfaxile.

Tema sõnul üritab Gruusia juhtkond ajada oma sisepoliitilised probleemid ning nende põhjused Venemaa ja tema armee kaela. Karasin avaldas kahetsust, et „riigisisese dialoogi asemel üritab Tbilisi esitada Moskvale jaburaid süüdistusi".

Diplomaat rõhutas, et käimasolevad sündmused tulid Moskvale üllatusena ning Gruusias täna toimuvast saadi teada üldsegi ameeriklastelt diplomaatiliste kanalite kaudu.

RIA Novosti teatel reageeris Kreml süüdistustele seotuse kohta Muhrovani sõjaväebaasis toimunud mässuga veelgi lakooniliselt - nimetades süüdistusi ebaadekvaatseteks ja soovitas president Mihheil Saakašvilil arsti poole pöörduda.

Täna hommikul puhkenud mässu nimetasid Gruusia ametiisikud vandenõuks, mille eesmärgiks on viia riigis läbi sõjaline riigipööre ning tappa president Saakašvili. Ametnike sõnul koordineerisid mässajad, kelledest osa on juba vahistatud, oma tegevust Venemaaga.

Lisaks kinnitas Saakašvili, et Vene vägede kohalolek piirkonnas olevat märgatavalt suurenenud ja „sisuliselt kogu Musta mere laevastik asub juba Gruusia akvatooriumis".