Hardikov vallandati Moskva põhjaringkonna prefekti ametist 2008. aasta lõpus. Baturina süüdistas Hardikovi talle 2007. aastal Sotši maakrundi müümises, ütlemata, et maatüki kohta oli olemas kohtuotsus. Hardikov väidab, et ei teadnud kohtuotsusest, sest see langetati pärast krundi müümist, teatab RIA Novosti.

„Me peame andma au Leedule, kes on käitunud inimõigustest ja isikuvabadustest kinnipidamisel Euroopa standardite järgi,” ütles Hardikov neljapäeval. „Nad kaalusid pikka aega, kuid otsustasid lõpuks siiski mulle asüüli anda.”

Tveri kohus sanktsioneeris 2009. aastal tagaselja Hardikovi vahistamise. Hardikov elas siis legaalselt Leedus, kus tal on ärihuvid. Hardikov ütles, et vaatamata Lužkovi vallandamisele Moskva linnapea ametikohalt, ei saa ta endiselt kindel olla õiglases kohtumõistmises Venemaa õiguskaitseorganites valitseva korruptsiooni tõttu.

Hardikov kaebas enese tagaselja arreteerimise otsuse eelmise aasta septembris Euroopa inimõiguste kohtusse ja väidab, et temavastane kriminaalasi on fabritseeritud.

Neljapäeval ütles Hardikov, et kolib kogu perekonna Leetu.

„Venemaal on mul kuus last, kaks lapselast ja vananev ema ning Leedus vabadus, toetus, sõbrad ja garanteeritud õigused. Homme läheme me migratsiooniametisse ja anname sisse vajalikud dokumendid minu perekonnaliikmetele elamisloa saamiseks,” ütles Hardikov.