Täna hommikul teatas Lõuna-Osseetia, et administratiivjoone lähistel Gruusia poolel asuvast Ditsi külast on kaks korda tulistatud. Gruusia siseministeerium lükkas süüdistused tagasi ning teatas, et kumbki pool pole tulejõudu kasutanud, vahendas veebileht Civil.ge.

Euroopa Liidu vaatlusmissiooni esindaja kinnitas, et mingit tulistamist täna hommikul ei olnud, kuid Lõuna-Osseetia poolelt kostus neli plahvatust. Mis plahvatusi põhjustas, ei osanud ta öelda.

Vene kaitseministeerium teatas täna oma kodulehel, et Gruusia pool tulistas viimastel päevadel mitu korda miinipildujatest ja granaadiheitjatest Lõuna-Osseetia vaatluspostide suunas. "Venemaa kaitseministeeriumi hinnangul on tegu Gruusia juhtkonna sooviga teravdada olukorda piirkonnas," teatas kaitseministeerium.

"2008. augustis arenesid sündmused sama stsenaariumi kohaselt, mis viis Gruusia sõjalise agressioonini Lõuna-Osseetia ja Vene rahukaitsejõudude vastu," seisab kaitseministeeriumi avalduses.

"Sedalaadi aktsioonid tekitavad Venemaa kaitseministeeriumis tõsist muret. Juhul, kui Lõuna-Osseetia elanikke ja Vene sõjalist kontingenti ohustavad provokatsioonid jätkuvad, reserveerib Vene kaitseministeerium endale õiguse kasutada kogu oma jõudu ja vahendeid, et kaitsta Lõuna-Osseetia kodanikke ja Vene sõjaväelasi."

Euroopa Liidu vaatlusmissioon kutsus mõlemat poolt üles hoiduma Vene-Gruusia sõja aastapäeva eel provokatiivsetest sõnadest ja tegudest.