Teates on öeldud, et see avaldati seoses Ukraina kavandatavate raketilaskmistega, mis on ohtlikud lendudele 1. ja 2. detsembril Odessa ja Simferopoli lennuinformatsiooni tsoonides, vahendab UNIAN.

Vastuseks Ukraina teadaandele „Vene Föderatsiooni kaitseministeerium hoiatab, et välja lastud rakettide tuvastamise korral märgitud piirkonnas hävitavad need Vene Föderatsiooni relvajõudude õhutõrjejõud. Juhul, kui välja lastud raketid kujutavad endast ohtu Vene objektidele, mis asuvad Vene Föderatsiooni territooriumi kindlaks määratud piirkonnas (maal, merel või õhuruumis), antakse vastulöök nende väljalaskmisvahendi hävitamiseks“.

1. ja 2. detsembril on Ukraina lõunaosas kavas Ukraina õhujõudude õppused, mille käigus on plaanis välja lasta ka rakette.

Meedias teatati Ukraina kaitseministeeriumi allikatele viidates, et Ukraina raketilaskmiste puhul okupeeritud Krimmi lähistel ähvardab Moskva Kiievit raketilöögiga. 26. novembril saadetud kirjas öeldakse, et kui Ukraina raketid välja laseb, tulistab Venemaa kõigepealt alla Ukraina raketid. Teiseks antakse löök Ukraina stardiseadeldiste pihta.

Ukraina rahvusliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov palus Venemaad mitte paanikat tekitada. Ta rõhutas, et Ukraina raketikatsetused toimuvad kõigi rahvusvaheliste kohustuste ja kokkulepete järgi Ukraina suveräänses õhuruumis.