“Olen kindel, et olin tema sihtmärk,” ütles Mildred Muhammad. “See oli läbimõeldud plaan teha minust ohver, et ta võiks leinava isana kohale tulla ja lapsed kaasa võtta.”

Pärast 12 aastat kestnud kooselu lahutamist paar aastat tagasi pidas paar teravat võitlust eestkosteõiguste üle.

Mildred Muhammad ütles ajalehele, et nägi oma endist abikaasat Washingtoni osariigis viimati 4. septembril 2001, kui sai oma kolme lapse täieõiguslikuks hooldajaks.

Kahtlusaluse snaipri teine abikaasa Mildred saavutas ka õiguse lahkuda osariigist ilma, et ta sellest mehele teataks. Mildred kolis koos oma lastega Marylandi.

Kui John Allen snaiprijuhtumis arvatavaks süüdlaseks kuulutati, paigutasid föderaalvõimud perekonna turvalisse kohta, rääkis Mildred ajalehele.

Intervjuus rääkis Mildred, et tema abikaasa ähvardas teda lahutusprotsessi käigus toimunud tülide ajal korduvalt tappa.

Snaipri hoiatus “Sinu lapsed pole kaitstud kusagil ega kunagi,” mille too ühte mõrvapaika maha jättis, oli naise arvates mõeldud ka temale.

Prokurörid kahtlustavad Muhammadit Washingtonis ning kuues osariigis toimunud 21 tulistamises. Muhammadit ja tema 17-aastast reisikaaslast John Allen Malvot süüdistatakse Washingtoni piirkonnas oktoobris toimunud kümnes mõrvas.